perjantai 25. huhtikuuta 2014

Yksi parhaista lomistamme ikinä: Singapore City

Minulla olisi niin paljon kerrottavaa. Nähtiin ja koettiin niin paljon, ja niin paljon jäi myös seuraavaan kertaan. Päätimme lujasti, että tänne tullaan vielä monta kertaa, ja aivan samoille hoodeille vieläpä. Toinen hotellimme, Pan Pacific Singapore oli paras hotelli, missä koskaan olen ollut. Hotelli oli myös yksi kalleimmista vierailemistani hotelleista, mutta koin saavani täyden vastineen rahoillemme.


Ensimmäinen yllätys odotti heti huoneeseen päästyämme. Olin varausta tehdessäni tuijottanut tarkasti vain siihen, että huoneeseen saa mahtumaan kaksi lasta, joista toinen on jo 11-vuotias. Tuo ikä on monessa hotellissa rajana sille, saako lapsen ottaa huoneessa oleviin vuoteisiin maksutta vai ei. Tarvitsimme siis huoneen, jossa on lisävuode tuolle 11-vuotiaalle ja jonne voi nuoremman ottaa viereen nukkumaan. Yllätys oli se, että varaamani "huone" oli 79 neliön city suite! Mikko joutui toisinaan tekemään vähän hommia, että sai meidät liikkeelle, kun olimme asettautuneet liian mukavasti.


Hotelli yllätti muutenkin positiivisesti. 27 euron hintaisella aamupalalla sai kaikkea muuta paitsi ostereita ja kuohuvaa. Kun ravintolan manageri tiedusteli ystävällisesti onko kaikki kunnossa, kerroin hymyillen hiukan odottaneeni löytäväni ostereita näinkin hienon hotellin aamupalalta. Keskusteltiin hetki ostereiden hinnoista Singaporessa ja muualla maailmassa (koska kerran olen ostereitakin aamupalapöydästä löytänyt), jonka jälkeen manageri toivotti meidät tervetulleeksi päivälliselle, jossa ostereita on buffetissa tarjolla. Hetken päästä hän palasi kuitenkin luokseni ja kysyi jaksaisinko odottaa viisi minuuttia. Viiden minuutin kuluttua minulla oli lautasellinen ostereita pöydälläni! Näinkin pieni ele yhden henkilökunnan jäsenen puolelta sai mieheni päättämään siinä paikalla, että tännehän me tulemme uudestaankin.


Seuraavana aamuna tyydyin japanilaiseen aamiaiseen. Vaikka tarjolla oli aivan kaikkea (ja vaikka moni lounas ja päivällinenkin oli kallistunut japanilaisen puolelle), oli valinta minulle kuitenkin suhteellisen helppo. Helmi yhdisti maapähkinävoipannukakut sujuvasti susheihin.


Hotellistamme pääsi sisäkautta viereiseen ostoskeskukseen. Matkalla ei siis tarvinut kärsiä paahtavasta helteestä eikä trooppisista sadekuuroista. Tämä shoppailun helppous näkyy kyllä sitten luottokorttilaskulla... Ostoskeskuksissa on myös hauskoja ruokailumahdollisuuksia. Tyypillisiä ovat niin kutsutut Food Marketit, joissa haet tiskiltä edullisen (4-8 euroa) annoksen ja valitset itsellesi paikan marketin keskellä sijaitsevista pöydistä. Tiskejä on kymmeniä, ja jokaisesta saa vain tietynmaalaista ruokaa. Annoksiin ei kuulu juomia eikä servettejä. Juomat pitää ostaa erikseen juomatiskistä tai olla ostamatta.


Hotellimme oli kävelymatkan päässä Gardens by the Bay -puistosta. Istuimme yhden tornin huipulla välipalalla ja lasillisilla, kun tuli pimeä ja torneissa alkoi valoshow. Tunne oli absurdi. Ihmiset istuivat tai makoilivat puistossa, tornien juurella kuunnellen melodisen kaunista musiikkia ja katsellen pimeässä väriään vaihtavia rakennelmia.


Yhtä sattumalta satuimme kävelemään Marina Bay Sandsin edustalla, kun lahdelle alettiin heijastaa laser-showta. Ja kaiken täydensi jälleen kaunis musiikki.


Päät kaikesta koetusta pyörällään suuntasimme Helix Bridgelle, ja sitä pitkin hotelliimme. Oli vaikeaa lopettaa kaupungin silhuetin kuvaamista.


Lähtöpäivänämme saimme vielä maksutta pitää huoneemme pitkälle iltapäivään, joten viimeinenkin matkapäivä oli aivan täydellinen. Kulutimme sen hotellimme uima-altaalla lueskellen.

4 kommenttia:

 1. Varmasti huikea kokemus, niin paljon upeita juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja paljon upeita juttuja jäi kertomattakin! Luulen, että pitää vielä tehdä aivan pienenpieni postaus matkavinkkien muodossa. Uskon, että sinäkin saisit tästä kaupungista myös valtavasti elämyksiä! Tiedän kyllä, ettet lennä, mutta kuten olet huomannut, ihminen kehittyy ;)

   Juuri tuona elämysten iltana istuimme lahden rannalla baarissa, vähän herkistävää lasissa, ja vuodatimme toisillemme kuinka ihanaa elämämme onkaan. Ihana koti Saksassa, suloiset lapset, täällä istutaan lämpimässä ja koetaan mielettömiä onnen hetkiä. Viereisestä pöydästä nousi kaksi miestä. Toinen näytti aasialaiselta ja toinen toivotti meille hyviä illanjatkoja sujuvalla suomenkielellä. Huusin perään, että noin kelmiä en kyllä koskaan vielä ole tavannut :D

   Poista
 2. Teillä on ollut kyllä ihan täydellinen loma! Voi jopa minäkin pääsisin joskus Singaporeen!
  Kyllä siellä on palvelukulttuuri ihan huipussaan. Toista se on täällä Euroopassa...
  Jään innolla odottamaan ostospostausta :-) Mä varmaan sekoaisin totaalisesti päästessäni shoppailumatkalle Singaporeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostospostausta ei kyllä tule :) Niinkuin ei tule päivän asu -kuviakaan :D Ja sitten olisi hyvä tietysti olla vannomatta :o

   Viimeisessä kuvassa näkyvän pellavapaidan ja huivin tosin ostin itselleni. Mieheni hankki myös pari pellavapaitaa ja pellavaiset pitkät housut itselleen. Ikimuistoiset ostokset tällä reissulla kyllä taisivat olla mieheni itselleen ostama rannekello sekä minun ja pienten itsellemme lohdutukseksi hankkimat aurinkolasit. Omat Pradat ovatkin samaisessa viimeisessä kuvassa otsallani.

   Ensi viikonloppuna olemmekin Suomessa ristiäisissä, ja niissä kuvissa saattaa vilahtaa itselleni hankkima mekko kyllä sitten :)

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!