tiistai 8. heinäkuuta 2014

Jalkapallon maailmanmestaruuskisat 2014

Muutettiin Saksaan kesän 2011 alussa. Edelliset jalkapallon maailmanmestaruuskisat olivat kesällä 2010. Kauan ollaan saatu odottaa ensimmäisiä kisoja täällä Saksassa. Naisten vastaavat kisat tosin olivat tuossa välillä. On ollut todella mukavaa, että Saksa on päässyt näin pitkälle. Tänään on puolivälieräottelu (niin kuin joku ei tietäisi). Edellisessä pelissä jännitti todella, koska kyseessä oli kertakuolema. Nyt onneksi peli jatkuu, vaikka hävittäisiin.

Ihmiset kokoontuvat yhteen katsomaan pelejä. Pelejä katsotaan ravintoloiden ja torien suurilta skriineiltä, tai sitten ystävät kokoontuvat yhteen. Me olemme katsoneet skriiniltä kerran jotain muuta kuin Saksan peliä, joten tunnelma oli melko rauhallinen. Ja kyse oli muutenkin alkulohkojen pelistä. Ystävien kanssa ollaan katsottu kaksi Saksan peliä, ja tänään kannustan Saksaa voittoon kolmin lasten kanssa. Mikko laskeutuu juuri parahiksi ja ehtii hotellille peliä katsomaan. Vaan meneekö, siinäpä kysymys. Wienissä saatetaan hyvinkin kannustaa porukalla Saksan joukkuetta... Me paistamme kasan lettuja ja toivomme, että herätys ei ole aamulla vaikea. Helmin opettaja siirsi huomisen kokeenkin torstaiksi, joten koulu tuli kivasti vastaan. Harrastukset ovat viestineet vapaailloista niinä iltoina, kun Saksan peli on alkanut paikallista aikaa klo 18.


Jokaisen Saksan maalin jälkeen paukkuvat ilotulitukset. Ja jokaisen Saksan maalin jälkeen avaamme ovet ja ikkunat (elleivät ne ole jo auki) ja kuuntelemme ilotulitteiden pauketta ja autojen torvien soittoa. Täällä ei ole kiellettyä ilotulittaa muulloin kuin uudenvuoden yönä klo 18 - 02. Eikä muuten mitään häiriökäyttäytymistä ole ollut havaittavissa niin uuden vuoden aikaan kuin muulloikaan. Innoissamme katselemme ikkunasta, kun paukkuu, ja mietimme kuka mahtaa juhlia ja mitä. Tätä tapahtuu noin kerran kuukaudessa (poislukien Saksan maalit), eikä ketään ota pattiin. Pelivoiton jälkeen ihmiset näyttivät ajavan hetken hätävilkut vilkkuen. Eikä ketään varmaankaan sakotettu, vaikkei aivan lain kirjainta noudatettukaan. Kaupoissa myydään kaikenlaista Saksa-aiheista sälää. Lippuja, kukkaleitä, serpentiinejä, tarroja, ilmapalloja ja kreppipaperia Saksan lipun väreissä. Meidänkin autoa koristaa pari lippua. Kuvatessani huomasin, että suksiboksin kattotelinekin on jäänyt edellisestä reissusta paikoilleen. Jotain hyötyä tästä bloggaamisestakin! Vaan eipä tässä niin suurilla nopeuksilla ruokakauppaan huristella, että ehtisi tuntua polttoaineen kulutuksessa.


Samalla reissulla, kun ostin vähän Saksa-rekvisiittaa, ostin laatikollisen ruotsalaista Bio-Finn Brödiä. Ruotsalaista luomu-reissumiestä! Mikseivät suomalaiset tajua tehdä samaa? Kaasuun pakattuja ruisleipäpyörylöitä paahdettavaksi. Säilyy elokuun puoliväliin ja maistuu mansikalle. Ostin 15 pakettia (á 520 g/0,89 eur). Mennee viikossa. Keskustelupalstalla muut saksansuomalaiset ovat moittineet. Kuinka kranttu pitää ihmisen olla?


Joka tapauksessa - olisihan se mahtavaa seurata Saksan finaalikamppailua täällä Saksassa. Edellinen maailmanmestaruuskulta Saksalle voitettiin 1990. Olisihan se jo aika, Gel? Varsinkin, kun Brasilia pelasi niin rumasti edellisen pelinsä.

6 kommenttia:

 1. Täälläkin on kyllä kaikki sormet ja varpaat pystyssä Saksan voiton toivossa!! Olemme seuranneet muutamat viimeiset futiksen arvokisat reissuillamme Saksan telkusta vaikka emme ole ihan Saksassa olleetkaan vaan naapurimaissa. Käsittämätöntä tuo futishuuma siellä ja hieno nähdä uutispätkiä Public Viewing-tapahtumista. Pitää joskus tulla kokemaan kisat ihan itse Saksaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä rännittää täälläkin!

   Ehkä tulette sitten neljän vuoden päästä?

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jee! Tästä on hyvä jatkaa. Hopeakaan ei ole häpeä :)

   Poista
 3. Täällä jännätään Saksan puolesta, hauskaa peli-iltaa vaan sinnepäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mie-le-tön tunnelma eilen! Kiitos kannustajille :D

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!