maanantai 14. heinäkuuta 2014

Onnea ja menestystä

En tiedä olenko jo kertonut, että Helmi lopetti jalkapallon vuoden vaihteessa. Hän vain menetti mielenkiintonsa, treeneihin ei huvittanut lähteä eikä pelitkään tuottaneet enää iloa. Minua kyllä harmitti Helmin päätös, koska olin alkanut nauttia jalkapallosta lasten sitä harrastaessa. Itsekin osallistun peleihin aina, kun järjestetään leikkimielisiä kisoja lapset vastaan vanhemmat. Onneksi Matti vielä pelaa, niin ei ole tarvinnut kokonaan lopettaa tätä futisvanhemman roolia.Helmi halusi aloittaa telinevoimistelun, kun jalkapallolta vapautui aikaa lukujärjestykseen. 11-vuotias oli aloittajaksi aika vanha, mutta seura lupasi antaa mahdollisuuden. Helmi sai osallistua yksiin treeneihin, joissa katsottaisiin, josko Helmi saisi paikan jo valmiiksi täydestä ryhmästä. Ensimmäisen tunnin jälkeen valmentaja tuli sanomaan, että Helmi on tervetullut ryhmään. Helmi aloitti tammikuun lopulla, ja ensimmäiset kisat olivat nyt lauantaina. Kisat olivat joukkuekisat, ja Helmin osuus niissä meni erinomaisesti. Taisipa tyttö saada parhaat pisteetkin puomilla. Ensimmäisten kisojen jälkeen täytyy sanoa, että mieluummin minä kentän laidalla kyllä kannustaisin.


Sunnuntaina olimme kutsuneet tuttavaperheen lounaalle. Ruokakuvat jäivät ottamatta, kun tilanne tempaisi meidät mennessään. Kattauksesta sentään nappasin kuvan. Oli jännittävä ilta tulossa, ja kaikkien odotukset korkealla!


Ja niinhän ne odotukset sitten lunastettiin. Meillä vierailleen perheen tytär jäi meille katsomaan peliä, ja isänsä tuli häntä hakemaan katsoen ottelun ratkaisuhetket kanssamme. Hyvän tuttavaperheen äiti ja kolme lasta tulivat myös meille spontaanisti, koska heidän isänsä ei ollut kotona. Niinpä meillä oli suunnittelematta suurehko kisakatsomo Saksan jalkapallomaajoukkuetta kannustamassa. Ja kun ovet ja ikkunat olivat auki, olimme yhtä suurta katsomoa kaikkien muidenkin naapurien ja kylän väen kanssa.


Ilta oli niin kiva ja tunnelma oli niin tiivis. Kaikilla kuudella lapsella ja neljällä aikuisella oli hauskaa. Nuorimmalle tehtiin peti patjalle lattialle, ja hän nukkua tursotti aivan sujuvasti huudoista, ilotulituksista ja torvien törähtelyistä huolimatta.


Kaikki olivat aamulla väsyneitä. Edes lapset eivät yrittäneet väittää olevansa aivan kunnossa. Ketään ei kuitenkaan haitannut, koska koko kansa lienee ollut tänä aamuna samassa liemessä.

9 kommenttia:

 1. Helmi on saanut jalkapallosta varmasti mahtavan peruskunnon , koordinaatiokyvy yms, niin varmasti oppii nopeasti uudenkin lajin. Hienolta näyttää Helmin taiteilu. Itse lasten telinevoimistelukisoja katsoessa joudun välillä aina kauhistelemaan pahan näkösiä putoamisia, mutta eiköhän joka lajissa omat riskinsä ole. Mitä muuta Helmi tällä hetkellä harrastaa? Olisi kiva vaikka saada teidän perheen nykyisistä harrastuksista ihan postauskin. Olet muistaakseni aikaisemminkin kirjoittanut niistä kivan tekstin.

  Hyvä Saksa! Mieletön huuma varmasti siellä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Ja hyvä Saksa :)

   Itsekin olen jonkun vuoden telinevoimistellut lapsena, samoin kuin kaksi vanhempaa tytärtäni, joten tiedän myös tuon loukkaantumisriskin. Tai ainakin sen, että toisinaan saattaa sattua...

   Jalkapallo on varmasti auttanut Helmiä monessa suhteessa, mutta myös kiipeily ja laskettelu tuovat varmasti vartalonhallintaa. Itse olen aina ajatellut toisinpäin, että telinevoimistelu luo niin hyvää pohjaa mille tahansa urheilulajille. Anni-tyttärenihän siirtyi telinevoimistelusta sujuvasti cheerleadingin huipulle.

   Helmillä on nyt voimistelun lisäksi säännöllisessä ohjelmassa piano ja kuoro. Niistä aina välillä täällä olen kertoillutkin silloin, kun jotain tapahtuu.

   Poista
 2. Hienoa oli täällä Mayrhofenissakin! Olimme katsomassa peliä public viewingissä satojen saksalaisten kanssa ja tunnelma oli lopussa katossa :) Meni kyllä vähän turhan tiukille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että siellä oli saksalaisia. Olen eräällä ulkosuomalaisten palstalla lukenut, että itävaltalaiset ja sveitsiläiset suhtautuvat saksalaisiin vähän niinkuin Suomi ja Ruotsi toisiinsa. Että voittakoon kuka muu tahansa, kunhan ei Saksa! Liekö sitten pelkkä yleistys, en osaa sanoa.

   Sanotaanko näin, ettei ainakaan ollut tylsä peli. Ja jännitys säilyi loppuun saakka. Huraa!

   Poista
 3. Onnea Saksalle....uskon, että ollut mahtava tunnelma..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Harmi, että näitä kisoja järjestetään vain joka neljäs vuosi!

   Poista
 4. Varmaan kivat juhlat teidän porukoilla! Kivaa DD Haluaisin ihan uteliaisuudesta kysyä, että paljonko pensasmustikkalitra siellä maksaa, eilen ostin, maksoi 9e litra.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain oli mukavaa :)

   Nythän en aivan tarkkaan muista tuota kilohintaa. Ostan yleensä semmoisen 1,50 euron rasian, enkä ole aivan varma onko siinä rasiassa 125 grammaa vai enemmän. Mikäli numerot menivät noin, niin meidän kilohinta on sitten vieläkin enemmän :o Palaan asiaan, kun käyn seuraavan kerran kaupassa.

   Poista
  2. Mustikan hinta tällä viikolla: 1,99 eur/400 g

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!