torstai 7. elokuuta 2014

Ajassa taaksepäin - Ramsau, Itävalta

Kiitos isä hyvästä kirjasuosituksesta! Hävettää vähän, että vasta nyt olen lukemassa kirjaa, jonka alun osaa varmaankin 80 prosenttia suomalaisista ulkoa.Kiitos Jari ja Arja teoksen lainaamisesta! Olen päässyt toiseen osaan, ja Mikko on aloittanut nyt ensimmäisen. Iltaisin en meinaa osata nukahtaa, kun olen niin jännittynyt. Pelkään, mitä seuraava sivu tuo tullessaan, vaikka tiedänkin, että lopputulos on varsin hyvä.Puitteet kirjan lukemiselle eivät voisi olla paremmat. On kuin aika olisi pysähtynyt. En ole koskenutkaan beauty bagiini viiteen päivään, Internet toimii myrskyjen ehdoilla ja vain 8-21, koira syö kärpäsiä enemmän kuin kuivamuonaa, lasten paidoista nypitään akanat pari kertaa päivässä, ja matka jatkuu taas.


Kukko herättää aamulla noin 5.50. Elli tuumasi aamupäivällä, että patterin alla asuu jotain. Pöydällä olevista hiirenpapanoista päätellen näin voi hyvin ollakin. Kevin-kili tulee sujuvasti laitumen portin ali vehreämmille laitumille, mutta liian ärhäkän koiran edessä hän palaa nopeasti takaisin kustannuspaikalleen. Elli pelkää talon kaksosia enemmän kuin ne Elliä.


Elli pärähti haukkuun tänään aamupäivällä. Minäkin meinasin ruveta. Pihan laama oli tullut sisälle. Mutta niin sen kuuluikin olla. Reilut 25-vuotias laamauros tulee peräkamariin syömään kissan- tai kenen_hyvänsä -ruoantähteet. Elli löysi ne siinä samalla. Tulee edulliseksi Ellin ruokkiminen tällä lomalla. Toivottavasti se ei saa pihan vapaana juoksevia kaneja kiinni!


Lapset ratsastavat kaksi tuntia päivittäin. Välillä patikoidaan tai kiipeillään. Tai toiset meistä lukevat korkeakirjallisuutta...Vuoret ympäröivät rauhaamme. Kissanpennut opettavat Elliä tavoille. Lapset hyppivät heinäladossa! Ihmiset ympärillämme eivät voisi enää omituisempia olla. Kaikkien hermojärjestelmät ovat alasajetut. Te ette oikeasti uskoisi tällaista elämää!


Mutta kuka arvaa, kuinka kirja alkaa?

4 kommenttia:

 1. Arvataan klassikkoa. ""Alussa olivat suo, kuokka - ja Jussi""

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähemmäksi ei varmaan pääse! Mua niin nolottaa...että vasta nyt.

   Poista
 2. No voi että...Nyt kyllä aiheutit taas ikävän Itävaltaan. Juuri, kun olimme alkaneet toipua ihanasta kesäreissustamme ja paluun aiheuttamasta alakulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teille ei kans mikään riitä :D

   Meidän kotiinpaluuta helpotti kyllä se ajatus, että lasten kesäloma on vasta alussa. Arki ei kaatunut ryminällä päälle. Jahka saan pyykit pestyä, niin pitää alkaa keksiä jotain aktiviteetteja meille tässä lähiympäristössä.

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!