sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Berliinin valitut palat

Tämän postauksen myötä paketoin matkamme muiden muistojen joukkoon. Kerron muutaman itseäni eniten miellyttäneen positiivisen kokemuksen Berliinistä.

Alexanderplatz - Suuri aukio, jonka ympärillä on valtavasti liikerakennuksia, ravintoloita ja Fernsehturm-televisiotorni. Torniin pääsee syömäänkin isolla rahalla. Meillä ei sitä ollut. Aukio vilisee elämää aamusta iltaan. Katutaiteilijoita, oman elämänsä herroja sekä satunnaisia ohikulkijoita. Istuuduimme torin laidalla olevaan ulkoilmaravintolaan katselemaan ohi kulkevia polttariseurueita temppuiluineen sekä muita kaksi- ja nelijalkaisia odotellessamme seurueemme shoppailijaa. Kenelläkään ei ollut kiire. Pienet kiersivät torin ilmaisia nähtävyyksiä. Helmi jaksoi seurata toista tuntia eräänkin katutaiteilijan teoksen valmistumista. Pääsipä hän kokeilemaan liituja itsekin.
Salvador Dalin näyttely - Meillä on ollut ystäviltä lainattu Dalin taidekirja lipaston nurkalla jo jonkun kuukauden. Olemme sitä satunnaisesti selailleet ja tutustuneet taiteilijan tyyliin. Siksi oli mieletön sattuma, että osuimme kävelemään Dalin näyttelyn ohitse. Iloitsin, kun kukaan ei vastustellut tarjoustani ostaa heille liput sisään.

Helmi jatkoi näyttelyn jälkeenkin surrealismiin tutustumista selaamalla mukaamme lähtenyttä taidekirjaa. Saahan nähdä tarttuiko tästä tyylisuuntauksesta mitään matkaan. Lasten kanssa kyllä vähän pohdittiin mikä tekee toisten pippelikuvista taidetta, kun se toisten piirtämänä on ruma kuva.


“The only difference between me and a madman is I'm not mad.”

“The only difference between me and the Surrealists, is that I am a Surrealist."

Salvador Dali

Aquanario, Potsdamer Platz - Vesiaiheeseen on rakennettu musiikin mukaan rytmitetty suihkulähde, joka on valaistu vaihtelevin värivaloin. Löysimme paikan päivänvalolla, joten meidän oli tultava illan suussa uudelleen. Show alkoi tasatunnein ja kesti puoli tuntia kerrallaan. Musiikkeja oli kolme erilaista; klassista, ikivihreitä ja elokuvasävelmiä (jos oikein asian ajattelin). Suihkulähteen eteen on rakennettu ylellinen lounge pehmeine sohvineen. Listalla ei ole mitään syötävää, joten siinä kului valkoviiniä ja Hugoja, kun halusimme kuunnella koko ohjelmiston.
3 kommenttia:

 1. Oi Hannaliina! Tämä ihana postaus tuli kuin tilauksesta!
  Olemme lähdössä perjantaina mieheni kanssa Berliiniin
  viettämään pitkää viikonloppua. Tässähän tuli monta hyvää
  menovinkkiä.

  Muksaa maanantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heja, heja! Toki teidän täytyy sit käydä ne "pakolliset" tai ainakin muurimuseo ja East Side Gallery, joka on jäljellä oleva pätkä Berliinin muuria ja johon on taiteiltu upeaa taidetta.

   Ja paikalliset trendijuomat Hugo ja Aperol Spritz täytyy myös teidän testata, tai ainakin Hugo :D

   Kauniita kelejä toivotellen <3

   Poista
  2. Kiitos Hannaliina <3 Tuossa museossa ja galleriassa täytyy pistäytyä, ehdottomasti!
   Hauska, kun annoit myös juomavinkkejä, täytyypä maistella.

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!