sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Mannheimer Oktoberfest

Ennen eilistä minulla ei ollut kovin tarkkaa käsitystä siitä, mitä oktoberfesteillä tapahtuu. Edelleenkään en tiedä kuinka homma pyörii itsessä isossa Münchenissä, mutta olen nyt yhden mannheimilaisen oktoberfestin verran kokeneempi.

Ystävättäreni oli varannut pöydän kymmenelle hengelle, ja liityimme mukaan tuohon porukkaan. Menimme paikalle tunti sen jälkeen, kun ovet olivat auenneet, ja me olimme lähes viimeisiä. Tupa oli aivan täynnä jo kuudelta illalla!


Teltan keskellä oli lava, jossa vaihtui elävän musiikin esiintyjiä lähes taukoamattomaan tahtiin. Tanssilattiaa ei ollut, mutta pitkät penkit kävivät tähän tarkoitukseen mainiosti. Eikä tarvinut odotella, että porukka nousi penkeille. Joku huimapää nousi pöydillekin, mutta nythän on aivan turhaa katsoa minua.


Esiintyjät laulattivat ja tanssittivat yleisöä, ja väki yhtyi erilaisiin koreografioihin kiitettävästi.

Tarjoilijat venyivät uskomattomiin suorituksiin kannellessaan perinteisiä baijerilaisia herkkuja sekä litran oluttuoppeja täysinä tai tyhjinä. Yhdellä kerralla tarjoilija kantoi kahdeksaa täyttä tuoppia. Neljä litraa molemmissa käsissä! Eivätkä ne tyhjät tuopitkaan mitään kevyitä olleet.Ruoka sitten maistuu paremmalta kuin miltä se näyttää.


Siitä kaikki kerralla keittiöön!
 Yleisö oli pukeutunut asiaankuuluvasti. Mekin hankimme asut ajatellen, että kyllä niille käyttöä tulee tämänkin jälkeen. Itse sovitin kahta kaunista dirndliä, mutta päädyin sitten kuitenkin nahkahousuihin ja perinnepuseroon. Useimmat naiset olivat pukeutuneet dirndliin, mutta ei nahkahousuissa tai -hameessakaan mitenkään joukosta erottunut.
Täytyy jälleen kerran todeta, että en ymmärrä ollenkaan suomalaisten pilkkaa lederhoseneista! Ne ovat jotain niin viileetä!2 kommenttia:

  1. Olipa yllätys tuo pukeutumisen määrä. Hauskalta näyttää ja että miehetkin viitsii vaivautua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain! Mekin lähtiessämme mietittiin, että ihanko oikeasti ne nahkahousut. Että jos vaan farkut ja perinnepaidat. Onneksi kuitenkin lähdettiin täysillä hommaan mukaan. Nyt on vaikeaa selailla dirndl-kuvastoja sortumatta tilaamaan, kun moni nettikauppa tarjoaa mekkoja alennuksella...

      Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!