maanantai 5. tammikuuta 2015

Niin kaunis on hiljaisuus, kauniimpaa on kaipaus

Saimme tyttäreni Essin poikaystävänsä kanssa meille jouluvieraiksi 22.12. Kaksi viikkoa siitä eteenpäin meillä onkin sitten ollut vieraita, kun poikani saapui perheineen uudenvuoden viettoon seuraavana päivänä, kun tyttäreni oli lähtenyt. Annillekin tuli ystävätär vieraaksi uudenvuoden ajaksi, joten tupa oli täynnä.


Joulun teemaväri oli valkoinen, mutta se koski lähinnä vain joulukuusta. Tänä jouluna ei stressattu turhia. Kuusemme olikin kaunein koskaan, enkä ole luopunut siitä vieläkään. Riisun sen, kun postiin tulee lappu noutajasta.Meidän piti noutaa poikani perhe samalla lentokenttäreissulla, kun tyttäreni vietiin, mutta säätila Frankfurtissa ei sallinut Lufthansan edes lähteä Suomeen. Finnairkin odotteli lähtölupaa Frankfurtin kentällä kolme ja puoli tuntia, mutta erikoisluvalla Finnairin pojat olivat päässeet lähtemään aivan juuri kentän sulkemisajan rajoilla. Niinpä poikani pieni perhe, joka käsittää alle vuoden ikäisen vauvan ja raskaana olevan vaimon, palasi kotiinsa seuraavaa päivää ja uutta yritystä odottamaan. Odotus kyllä sitten palkittiin, kun seuraavana päivänä oli aurinkoinen sää ja koneet lensivät tavalliseen tapaan.Yhtäaikaa koneen kanssa laski aurinko, eikä se näyttäytynytkään kuin vasta viikon päästä, kun poikani perhe oli palannut Suomeen. Nyt paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta! Koko viikon tuli vuoroin vettä ja räntää ja maisemat olivat niin pilvessä ja sumussa, ettei näkyvyys ollut välillä kuin joitain satoja metrejä. Välillä meillä pidettiin sadetta päivätolkulla yhdeksän hengen voimin.


Nyt olen istunut soffalla toista vuorokautta ja pysytellyt kaukana keittiöstä. Pyykkikonetta olen tosin käynyt tervehtimässä tavalliseen tapaan ellen jopa tavallistakin tiheämmin. Kuivat ja karheat kädet lienevät merkki lievästä ruoanlaittoallergiasta. Pään sisus kumisee tyhjyyttään yhdessä jääkaapin kanssa, kun yritän keksiä menuuta täksi illaksi. Tähteillä mentiin onneksi vielä eilinen.

4 kommenttia:

 1. Kiitos huikeasta emännöinnistä super-äidille. <3

  VastaaPoista
 2. Voi pieniä varpaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin huomasit <3 Mummulan lattiat taisivat olla vähän viileät, kun täällä oppi tosissaan konttimaan :)

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!