torstai 27. elokuuta 2015

Kauneimmat maisemat ikinä - Matrei, Ost-Tirol

Toisen Itävallan lomaviikon majapaikkamme oli Matreissa, Itä-Tirolissa. Hotellikompleksista olimme varanneet parvekkeellisen kahden makuuhuoneen huoneiston omalla keittiösyvennyksellä, saunalla ja takalla. Yksien portaiden päästä löytyi maksutta käytettävä Mielen pyykkikone, kylppäristä kuivauskaappi, keittiöstä minitiskari ja päärakennuksesta ulko- ja sisäuima-altaat sekä kuuma sauna. Nyt oli lomassa luksusta! Pyykkikoneen rankkasin kaikista tärkeimmäksi ylellisyystuotteeksi tällä lomallamme, ja se pyörähtikin joka ilta kämpille palattuamme.

Matrein lähiympäristössä kohoavat Itävallan korkeimmat vuoret: Großglockner ja Groß Venediger. Olivat kyllä maisemat kohdillaan taas! Tämä alue tarjoaa aivan kaikkea, mitä vuorilta voi haluta. Großglocknerille kiipeävät joutuvat ylittämään jäätiköitä edetessään, huippuja voi ylittää alppimajoilla yöpyen, tavalliseen patikointiin löytyy lukemattomia reittejä, kalliokiipeilyyn soveltuvia seinämiä riittää eritasoisille kiipeäjille ja vaativilla Klettersteigeilla pääsee kokeilemaan omia rajojaan. Suhteellisen korkealle pääsee maisemia ihastelemaan tuolihisseilläkin, mikäli kunto ei riitä satojen korkeusmetrien kiipimiseen.
Edelweißwiese, Matrei


Kaksi vuotta sitten oltiin tasan nuolen osoittamalla paikalla, Kleinglocknerilla.
Großglockner jäi 28 korkeusmetrin päähän.


Eräänä iltapäivänä huoneistolle palatessamme huomasin läheisen, terävän vuorenharjanteen päällä ristin, ja mietin ääneen, että tuonnekin varmaan menee reitti. Olisi kannattanut olla varovainen sanoissaan! Seuraavana aamuna lähdimme huiputtamaan tuota Bretterwandspitzeä, 2887 m. 3,5 tuntia noustuamme olimme tehneet noin tuhannen metrin vertikaalisen nousun - lapset ja koira mukana. Eivätkä lapset ole varmaan koskaan olleet motivoituneempia kuin tällä reissulla! Alas tultiinkin sitten loppupäivä, mukavan Steiner Almin kautta, että saatiin vähän virkistyttyä.


Kohde aamulla hotellin pihalta kuvattunaReitti kulkee harjanteen vasemmalla puolen. Bongaa kuvasta Elli!


Kaikille oli epäselvää kumpaan suuntaan kulkevilla on etuajo-oikeus?


Elämäni ensimmäinen, vaatimaton EdelweißHuipulla tuuli ja oli yksinäistä.
Emme nähneet kenenkään muun huiputtavan kyseistä vuorta tuona päivänä.

 
Kotimatka alussa


Perheriidan paikkaViimein sivilisaation parissa!
Taustalla juuri huiputtamamme Bretterwandspitze, 2887 m.


Schiwasser und Schinken-Käse-Toast, Äussere Steiner Alm, 1909 m

Pari viimeistä päivää otettiin rennosti tuttaviemme luona Salzburgin kupeessa uiden ja ylensyöden. Ja sen olimme kyllä ansainneet. Kiitos Maritta ja Raine!

4 kommenttia:

 1. Oih, onpa hienoja kuvia <3 Istutin Edelweissia, eräs rouva lähetti alut, mutta minulla se ei onnistunut, hänellä kyllä ja täällä Suomessa.

  Olimme 2013 pari viikkoa Itävallassa ja nyt aiomme olla 3 viikkoa, josta viisi päivää Salzburgissa, kuten viimeksikin. Hyvin ehdimme, vaikka ajoimme pikkuteitä ja lyhyitä päiviä. Nyt on sikäli parempi, että voimme olla muutamassa paikassa parikin yötä ja käymme tapaamssa itävaltalaista ystäväämme Slovakiassa, jossa hän vetää perheen yritystä. Rahtilivalla yli mennen tullen, joten täydellistä some-lepoa.

  30 vuotta sitten R. kosi minua alpeilla ja nyt on kiva tehdä 30-vutoishääpäivämatka just alpeille.

  Ihana Elli, ihanat kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oikeasti luulen, että näin noita kasviksia nyt vasta ensimmäistä kertaa. Ei ollut turhaan nimetty niittykin niiden mukaan!

   Mekin ollaan menty pariin otteeseen mennen tullen Suomeen Finnlinesilla. On kuin aika pysähtyisi siellä. Kirjat ja pelikortit kovassa käytössä!

   Hyvää matkaa ja ihanaa hääpäivän muistelua teille <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ymmärrän sinua. Toivottavasti vielä joskus!

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!