sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Viidenkympin villitys

Naisihminen täyttää neljäkymmentäseitsemän vuotta, ja tuntuu aivan siltä kuin mittarissa olisi puoli vuosisataa!

Päivä on käsittämättömän lämmin. +18 asteen tuuli pudistelee syksyn keltaamia lehtiä puista. Aamulenkillä täytyy pysähtyä istumaan penkille ja haistelemaan leutoa ilmaa. Isänsä muistelee, että 47 vuotta sitten, Suomen Lapissa, Kemijärvellä oli kova pakkanen, ja ensi lumetkin olivat sataneet jo 19.9.

Syntymäpäivälahjaksi hän saa lukemattoman määrän onnitteluja, jotka tänä vuonna jotenkin erityisesti tuntuivat lämmittävän mieltä, onnea tuovan villisian sekä käsin tehdyn kortin ja pienin käsin väsätyn aamiaisen. Hän vastaa jokaiseen onnitteluun ajatellen henkilökohtaisesti viestin lähettäjää.


Syntymäpäivänään hän leikkauttaa hiuksistaan noin kaksikymmentä senttimetriä ihan vain tehdäkseen jotain mainittavaa.

Hän ostaa kahdet uudet farmarihousut, jotka joustavat yllä niin, että voi huoletta valita kokoa pienemmät kuin tavallisesti. Täältä tullaan ässäkoko!

Hän ottaa selfien itsestään. Totuuden nimissä myönnettäköön, että tietokoneen kovalevyllä on noin kymmenen selfietä parin vuoden ajalta, mutta että hän myös julkaisee selfien itsestään Instagram-tilillään... Tykkäyksiä ei tule montaa...


Tyttärensä julkaisee Instagram-tilillään yli viisitoista vuotta vanhan kuvan äidistään. Kuva saa vajaat 900 tykkäystä...


Stieg Larssonin Millennium-trilogian kolmas osa on aluillaan, eikä hän malttaisi iltaisin sammuttaa valoja, vaikka kello on selkeästi toista mieltä.

Viisikymppinen päättää, että tulevan joulun väri on punavalkoinen, ja sen kunniaksi hän ajattelee hankkia kirkkaanpunaisen alusasun punaisille kengilleen. Sovituskierroksen jälkeen hän astelee liikkeestä ulos beessit rintaliivit paperisessa kassissa.

Syntymäpäiväillallisellaan hän valitsee vegetaarisen menùn ja ajaa itse koko juhlaseurueen autolla kotiin.

Enää tarvitsisi tietää keitä ovat Klaus & Rudi, jotka ovat jättäneet kilisevän lahjakassin ulko-ovelle...

6 kommenttia:

 1. Voi, paljon paljon onnea 50-vuotiaalle! :) Ihanan rennolta ja mukavalta kuulostaa sinun syntymäpäiväsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi anna anteeksi harhaanjohtava otsikkoni! Täytin vasta 47 vuotta, mutta yritin otsikolla kuvata sitä, että nyt ensimmäistä kertaa tuntui siltä, että alkaakin olla viisikymppinen eikä enää nelikymppinen. 46-vuotiaana vielä jotenkin tuntui nelikymppiseltä enemmän kuin nyt.

   Kiitokset kuitenkin onnitteluista!

   Poista
 2. Kuulostaa olleen ihana ja erityinen päivä. Svenskadagen on muistuttanut minua vuosittain sinusta. Toivon sinulle tähdenlentoja ja toiveiden toteutumista. Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, että se onkin jäänyt mieleesi!

   Kiitos toivotuksista, ja ainahan voi ottaa ohjat omiin käsiinsä, ellei niitä tähdenlentoja meinaa näkyä :D

   Poista
 3. Parhaimmat myöhästyneet onnittelut täältäkin! Hauska toi tuntemattomien kilisevä kassiyllätys! Meillekin ilmestyi viinipullo terassille mutta sen tuoja paljastui aika pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos sinulle!

   Ylläri paljastui, kun kysäisin asiasta alakerran naapureilta. He olivat sattuneet olemaan paikalla, kun lahjakassi saapui :)

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!