perjantai 29. tammikuuta 2016

Missä kohden tapahtui vääryys

Ajoneuvonrekisteröintikeskuksesta terveisiä taas!

Aina yhtä jännittävää. Ovatko kaikki paperit mukana? Tällä kerralla oli. Mutta vanha kilpi ei ollut. Se täytyi palata hakemaan mitätöitäväksi. Tarkoitukseni oli pidentää toisen moottoripyörämme vakuutusaikaa eli lyhentää sen seisonta-aikaa. Täällä ajosesonki painetaan rekisterikilpeen, joten pelkkä soitto vakuutusyhtiölle ei riitä. On tehtävä muutos rekisteriin ja painettava uudet kilvet.

Tein muutoksen pienempään moottoripyöräämme, että minäkin hyödyn pidemmästä ajokaudesta. Isompaa pyöräämme en aja lainkaan. Kyseessä oleva pyörä on Mikon nimissä, joten jouduin asioimaan toimistossa Mikon valtakirjalla. Virkailija kysyi minulta molempien henkilöiden henkilökorttia tai passia. Sattumoisin Mikko ei ollut matkoilla ja aivan yhtä sattumalta nappasin meidän molempien passit lähtiessäni mukaan. Nyt kotona, uusi kilpi onnellisesti kädessäni vain mietin, menikö kaikki kuitenkaan aivan oikein. Mikäli minä tarvitsen valtakirjaa asioidakseni toisen henkilön puolesta, on toinen henkilö olletikin estynyt itse hoitamaan asiaa. Esimerkiksi sen vuoksi, että on vaikkapa matkoilla. Tällöin henkilö tarvitsee passiansa ihan itse. Harva ihminen muutenkaan luovuttaa toiselle henkilölle passinsa, vaikka voikin valtuuttaa toisen tekemään oikeustoimia puolestaan.

Olen näin jälkeenpäin lujasti sitä mieltä, että virkailija toimi väärin vaatiessaan minulta valtakirjan antajan passia nähtäväksi. En kuitenkaan pistänyt kampoihin, koska minulla a) oli passi mukanani, ja b) saatoin itsekin toimia hiukan väärin, koska ehkä olin väärentänyt valtakirjan sen vuoksi, että mahdollisesti halusin yllättää jonkun sillä, että toinen moottoripyöristämme onkin ajovalmiina jo ensi maanantaina.Jos joku tulee vaatimaan päätäni vadille tähän kirjoitukseen perustuen, nauran makeasti syyttävälle taholle ja totean, että joku on ottanut huumorilla kirjoittamani kirjoituksen vähän liian tosissaan. Olen myös täysin varma, että Mikko tunnustaa käsi sydämellä kirjoittaneensa valtakirjan aivan omin käsin.

Ja niille, jotka lukevat tätä informaatiota Googlesta etsineenä, kerron, että tällä hetkellä tämänkaltainen rekisteröintimaksu Baden-Württembergissä on 27,50 euroa ja kilpi painatuksineen 20 euroa.

4 kommenttia:

Iloitsen jokaisesta kommentista!