maanantai 25. tammikuuta 2016

Yökylästelyä omassa kodissa

Luin joskus jostain lehdestä artikkelin, jossa perheenjäsenet nukkuivat kuka missäkin. Ei ollut omaa sänkyä tai puolta sängyssä. Minusta se tuntui käsittämättömältä, koska olin tottunut siihen, että minä nukun aina omassa sängyssäni ja aina sen oikealla puolella jalkopäästä katsottaessa. Jopa hotelleissa tämä puolen valinta käy automaattisesti.

Edelleen nukun oikealla puolella, mikäli nukun yhdessä jonkun kanssa. Siitä vain ei pääse mihinkään. Mutta nykyään huomaan herääväni milloin mistäkin. Vaihtoehtoja on peräti viisi! Ja se tuntuu hauskalta, paitsi keskellä yötä herätessä, kun ei välttämättä heti käsitä, missä oikein on.Meillä on toinen parisänky alakerran vierashuoneessa, ja pidän sitä pedattuna. Joskus jään nukkumaan vierashuoneeseen, kun tiedän Mikon tulevan kotiin keskellä yötä tai lähtevän aamulla ennen kellonsoittoa. Joskus yövymme molemmat vierashuoneessa, jos vaikka lapsilla on yövieraita yläkerrassa tai vaikkei olisi mitään syytäkään nukkua siellä. Ollaan vähän kuin vieraana omassa kotona! Molempien kerrosten kylpyhuoneista löytyy myös hammasharjat neljälle, pyyhkeet, kasvorasvat ja deodorantit. Ei tarvitse lähteä yläkertaan iltapesuille, jahka saa päätetyksi mihin päänsä kallistaa.

Työhuoneessamme on myös yhden hengen sohva pedattuna. Mikäli meillä on vieraita vierashuoneessa ja tarvitsen omaa rauhaa, sulkeudun oma tyyny kainalossani työhuoneeseen. Oma tyyny sentään kulkee mukana - vaikkei aina. Yhtenä yönä viime kesän kuumimpaan aikaan jäin yöksi parvekkeellemme. Kun lämpötila ei laske alle kahdenkymmenen yölläkään, voi sisällä olla hiukan vaikeaa nukahtaa. Jos herään aamuyöllä olohuoneen sohvalta, on ilta ollut vähintäänkin hilpeä.

Joskus lapset kaipaavat vanhempiaan enemmän kuin tavallisesti. Jos vaikka isi on ollut pitkään pois kotoa tai isi on reissussa. Silloin voi saada luvan nukkua toisen vanhemman vieressä varsinaisessa makuuhuoneessa. Tällaisessa tapauksessa voi toinen vanhemmista mennä tyynynsä kanssa vaikka vapaaseen lastenhuoneeseen.


Vallan hurjaksi heittäydyin, kun neljän ja puolen vuoden jälkeen petasin vierashuoneen vuoteeseen tyynyn toiseen päähän kuin tavallisesti. Ja sehän taas jännältä tuntuukin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloitsen jokaisesta kommentista!