maanantai 7. maaliskuuta 2016

Dots Cooking - Experimental Asia

Tiedättehän sen tunteen, kun ihminen innostuu jostain uudesta. Matkustaessaan vierailee esimerkiksi uudessa aasialaisessa ravintolassa, joka poikkeaa täysin kaikesta ennen koetusta; ostaa lähtiessään paikan Chefin keittokirjan, joka on kuin pieni taideteos jo itsessään; laittaa vähän uusia astioita tuliaisiksi itselleen ja kotona selailee kirjaa, suunnittelee ja haaveilee. Esimerkiksi. Ja sitten kun ystäväperhe kutsuu itsensä kylään, alkaa viikon valmistelu. Pitää valita mitkä uudet ruokalajit pääsevät illan menuuseen, testata muutamaa jo viikon aikana, käydä useammassa kaupassa kaikki tarvittavat raaka-aineet löytääkseen, miettiä kattaus valmiiksi, kiillottaa kynttilänjalat ja hopeat, hankkia kukat...
No ellette tiedä - niin ei tällainen täälläkään ihan jokaviikkoista ole. Mutta Wienistä palattuapa oli!

Dots, experimental sushi
Mariahilferstrasse 103
1060 Wien


Klikatkaapa ravintolan nimeä! Ambiente-kohdasta näette vähän ravintolan interiööriä. Musta sali, valkoinen sali, vihreä sali, matalin nahkasohvin kalustettu tila, poltettuja ostoskärryjä seinällä, graffitein koristettu huone, musta vessa... Ei pysty sanoin kuvaamaan. Täytyy nähdä. Suosittelen lämpimästi!

Mutta siihen keittokirjaan! Dotsin periaate on, että pitää kokeilla kaikkea, mikä maistuu hyvälle ja tekee kauppansa. Niinpä sushit eivät noudata tarkkaa perinnäistä pieteettiä, vaan marinadissa on mausteena valkoviiniä ja limeä! Täytetyt voileivät maustetaan korianterilla, sesamilla ja limellä, ja välistä pursuaa soijanituja. Pizzan päällä on erilaisia sashimipaloja. Salaatti tehdään avocadosta tai mangosta.


Onkohan mun saksankielitaidossa vielä parantamisen varaa...


Ja niihin tuliaisiin! Olen jo pitkään haaveillut japanilaisista teekupeista. Korvattomista ja kuvattomista, värimaailmaltaan mustavalkoiseen sopivista. Nyt löysin samalla kertaa pannun ja kupit. Kelpaa keitellä vihreää jasmin-teetä!

2 kommenttia:

Iloitsen jokaisesta kommentista!