keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Kutsuimme itsemme kylään; Tübingen

Hyvät ystävämme muuttivat jo vuosi sitten Singaporesta Etelä-Saksaan, vieläpä samaan bundeslandiin kanssamme. Isäntä on saksalainen ja rouva kiinalainen. Olemme vierailleet heidän luonaan Singaporessa pariinkin otteeseen sekä juhlineet heidän häitään Bangkokissa. 150 kilometrin päähän emme vuodessa vielä olleet ehtineet.

Koska meillä oli viime viikonloppuna 23 peräkkäistä tuntia ohjelmoimatta, otin perjantaina iltapäivällä heihin yhteyttä ja kutsuin meidät heille viikonloppuna yökylään. Ilokseni kaikki innostuivat aiheesta yhtä paljon.

Paljoa ei vajaaseen vuorokauteen mahtunut. Mutta ne tärkeimmät kuitenkin. Päivitettiin kuulumiset kaikkien osalta, syötiin hyvää (aasialaista) ruokaa, ihasteltiin lasten kasvamiset ja kehittymiset ja käytiin naapurissa, Tübingenissä, buffet-aamiaisella ennen kotimatkaa.

Ruokapöydässä solisi iloinen neljän kielen sekamelska. Yksi äiti puhui lapsilleen kiinaa, toinen suomea, yksi isä ja neljä lasta juttelivat keskenään saksaa ja aikuiset kommunikoivat englanniksi. Pyödän antimet olivat Thaimaasta. Pakasteesta sulatettiin galangajuurta, sitruunaruohoa, kaffirlimetin lehtiä, korianterin juurta, tuoretta inkivääriä, tuoreita tiikerirapuja ja tuoreita jättikatkarapuja. Pöytään taiottiin tom yam kung -keittoa, vihreää currya, riisinuudeleita ja tiikerirapuja, marinoituja kanankoipia, munasalaatti asiaan kuuluvin kastikkein... Taivas oli jälleen kerran laskeutunut eteeni ruokapöydälle! Ja tekeminen näytti niin helpolta, kun sen osasi.Ja ne singaporesta hankitut astiat sitten! Sävyn ei tarvitsekaan aina sopia niin justiinsa toiseen sävyyn. Tunnelma ja muoto ratkaisevat toisinaan.Tübingen on ennen muuta yliopistostaan tunnettu kaupunki Baden-Württembergin osavaltiossa Saksassa. Kaupungin asukasluku on 84 496 (2012), joista opiskelijoita on noin 20 000. Kaupunki sijaitsee Neckar-joen varrella, noin 40 kilometriä Stuttgartista etelään.
Lukuisat sittemmin merkittäviksi nousseet henkilöt ovat joko asuneet kaupungissa, toimineet professorina tai opiskelleet kaupungissa, joko Tübingenin yliopistossa tai pappiskollegiossa. Näihin kuuluvat esimerkiksi:
Joseph Ratzinger eli paavi Benedictus XVI
Wikipedia

Tübingeniin kannatti lähteä aamupalalle! Näinkin varhaiskeväällä Neckar-joen rannalla oli kaunista. Vanhan kaupungin keskustassa oli elämää jopa sunnuntaina aamupäivällä. Yhdistetyt antiikki- ja tuoretuotemarkkinat vetivät ulkoilijoita vähän koleammassakin säässä.

Oli vaikeaa muistaa, ettei tässä nyt missään ulkomailla olla.

4 kommenttia:

 1. Ai että iski kaipuu Saksan kevääseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa täällä kaipaillaan :D
   On ollut niin kolea ja pilvinen kevät, että melkein talvikin oli aurinkoisempi ja lämpimämpi. Mantelit kukkivat ja magnolia on nupuillaan, muttei nekään ole harmaata taivasta vasten näyttäneet yhtään miltään.
   Suunta on joka tapauksessa nyt kohti parempaa!

   Poista
 2. Mä niin tykkään noista saksalaisista vanhoista taloista, joissa hirret on jätetty näkyviin. :) Eniten noita tosin tuli ihasteltua Alsacessa taannoin, kun asuin siellä päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kans! Ja meillä olisi yksi, 1500-luvulta, myynnissä keskellä vanhaa kaupunkia :o Ei uskalla edes mennä katsomaan :D

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!